Allt du behöver veta om Drömvinsten

klicka här för bra spelsajter

Om vi pratar potentiella högvinster, finns det inget spel som slår Svenska Spels Drömvinsten på fingrarna. Spelformen, som går ut på att man måste pricka in 7 rätt på lotto och 2 rätt på joker på samma kupong, har en ständigt ökande jackpott som aldrig är lägre än 75 miljoner kronor. Rekordvinsten kammades hem i Norrköping 2013, då en vinnare vann över 237 miljoner kronor, närmare en kvarts miljard.

Vinstchans för Drömvinsten

Chansen att vinna drömvinsten är, som du säkerligen förstår, inte obefintlig, men marginell. 1 rad av 337 915 578 visar sig nämligen rent statistiskt bli vinstgivande. Om vi fortsätter i statistikens spår ska således Drömvinsten betalas ut 1 gång var 40:e vecka, allt annat lika. 2009 betalades inte Drömvinsten ut en enda gång, men det kompenserades rejält under 2010 då Drömvinsten betalades ut hela sju gånger.

Historik

Drömvinsten introducerades 2005 och då var det 50 miljoner kronor som var minimibeloppet som kunde vinnas, ett belopp som sedermera ökades till 75 miljoner kronor. Två gånger har Drömvinsten betalat ut över 200 miljoner kronor, den första gången 2010 i Helsingborg, då en vinnare vann nästan 215 miljoner kronor. 2013 var det som sagt dags igen då det gällande rekordet, 237 miljoner kronor betalades ut till en vinnare i Norrköping.

Kostnad

Att spela på Drömvinsten kostar från 13 kronor och uppåt på Svenska Spels hemsida, medan det kostar från 16 kronor och uppåt om du väljer att spela hos ett ombud. En lottokupong kan således vara väldigt billig, men den kan också bli väldigt dyr om du spelar systemspel. Om du spelar för minsta möjliga insats så är det kostnaden för Joker som tar upp den största kostnadsandelen, den ligger nämligen på 10 kronor.

Drömvinsten reklam

Svenska Spel har producerat några roliga reklamfilmer för att marknadsföra Drömvinsten, du kan se flera av dem nedanför.

I huvudet på Thomas Ravelli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *